Liczba postów : 1257
Powiedziała, że pójdzie z nim. Zawierzyła mu swoje życie i duszę, ulegając sercu i słodkim obietnicom szeptanym w chwilach uniesienia. Kilka dni później przyszedł liścik pachnący znajomymi perfumami mówiący:
Gdy pierwszy akt dobiegł końca Leila pojawiła się na wąskim korytarzyku biegnącym nad podziemnym kanałem, zbiornikiem retencyjnym, który według książki z ubiegłego wieku był jeziorem o nurcie prowadzącym do upiora z opery. Nie było tam niestety gondoli z latarnią, a wskazówki otrzymane przez charyzmatycznego dyrektora artystycznego prowadziły do najbliższego z odpływów wody, którego koniec ginął w mroku wyłożonego cegłą tunelu. Dookoła panował mrok i pełna napięcia cisza.
Jutro, po pierwszym akcie zmierz ku podziemiom od północnego wejścia. Przyoblecz doskonałość Twego ciała w biel i ruszaj na wschód ku podziemnym krainom skrytym za rzeką. Czeka Cię próba, albowiem tylko godni mogą zacząć swoją drogę ku życiu wiecznemu. Ufam Twej duszy i Twemu ciału, że przepłyniesz Styks i znajdziesz właściwe wejście tam, gdzie Upiór tej opery będzie czekał otoczony chórem Wybranych. Bądź jedną z nich, bądź moją panią Aniele Muzyki. Będę na Ciebie czekać.
Gdy pierwszy akt dobiegł końca Leila pojawiła się na wąskim korytarzyku biegnącym nad podziemnym kanałem, zbiornikiem retencyjnym, który według książki z ubiegłego wieku był jeziorem o nurcie prowadzącym do upiora z opery. Nie było tam niestety gondoli z latarnią, a wskazówki otrzymane przez charyzmatycznego dyrektora artystycznego prowadziły do najbliższego z odpływów wody, którego koniec ginął w mroku wyłożonego cegłą tunelu. Dookoła panował mrok i pełna napięcia cisza.