Wiaterek

+11
Mistrz Gry
Elisabeth Riche
Jack Riche
Egon Cadieux
Marr
Wei Liu
Tahira
Marcus Wijsheid
Sahak Darbinyan
Yueying
Jun
15 posters

Strona 1 z 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Jun

Jun
Liczba postów : 1122

Wiaterek zaprasza

Przyjmuję listy, prezenty, maile, smsy, mmsy
Stały bywalec
Loguj się codziennie minimum przez dwa tygodnie.
milestone 1000
Napisałeś 1000 postów! Brawo!

Yueying

Yueying
Liczba postów : 1182
Louisowi została dostarczona przez kelnera serwetka, zapisana nieco poszarpanym pismem Sel.

Nie wiem, jak zapatrujesz się na tutejsze dekoracje, ale ja mam zdecydowanie dosyć. To zdecydowanie nie jest miejsce dla mnie. Także nie szukaj mnie, zabiorę się z szoferem Liska.
~Sel

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan
Liczba postów : 904

25.10.2022 Masz 1 wiadomość od: Nieznany Numer

Szanowny Radny ze względu na zaistniałą sytuację proszę o informację czy dotarłeś bezpiecznie do domu po balu : ) z wyrazami szacunku Ojciec Sahak Darbinyan

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid
Liczba postów : 588

Masz 1 wiadomość zbiorowa do członków rady od: Marcus Wijshed

Nie wiem kto o której wyszedł. Mamy nie lada problem. Thomas, Człowiek Szczęściarza został zamordowany. Jestem na miejscu. Mam parę hipotez ale to nie rozmowa na telefon. Trzeba zorganizować zebranie.

wiadomość wysłana w dniu Balu. Po oględzinach ciała w kuchni Scalletów

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid
Liczba postów : 588

Masz 1 wiadomość zbiorowa do członków rady od: Marcus Wijshed

Małe sprostowanie, Thomas żyje. Jest przebudzony dla nocy

wiadomość wysłana w dniu Balu. Po oględzinach ciała w kuchni Scalletów, 5 Miunut po poprzedniej

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość zbiorową do członków rady od: Selena Kartal

Otrzymałam raport od Sahaka Darbinyana w sprawie postępu nad zdobywaniem informacji odnośnie "Hannibala". Przesyłam kopię raportu i załączniki.

RAPORT
Od Egona Cardieux'a z rodu Scaletta, mego brata, który współpracował z Panią Adrienne  Ortegę z rody Van der Eretrein, otrzymałem wieści z załącznika nr. 1. Krótkie badanie hasła Bestia z Gevaudan wskazuję na wilczopodobną kryptydę z folkloru francuskiego. Biorąc pod uwagę domniemane powiązanie ze światem Dzieci Nocy, możemy domniemywać obecność dzikiego wilkołaka, zważywszy dwa przypadki, w których interweniowała moja córka Tahira Darbinyan oraz jej przyjaciółka, Eleonore Ragan zaledwie w zeszłym miesiącu. Przesłuchiwanie świadków będzie kontynuowane przez wyżej wspomnianych.

Moja córka, Tahira Darbinyan, nie zdobyła od watah żadnych informacji na temat bieżącej sprawy. Wierzymy jednak, że jest to kwestia dyskrecji w tych nader trudnych czasach i Rada ma wieści w tej sprawie bezpośrednio od Alf Watah i czynią oni odpowiednie kroki w separacji od działań Wamapirzych, co jest zrozumiałe.

Wystosowuję jednakże prośbę, aby osoby pracujące nad sprawą weszły w kontakt, dla usprawnienia sytuacji. Prośba ta wiążę się również z kwestią Łowczego, którego imienia pani Marr nie zdradziła podczas Balu, a który ma zajmować się z jej ramienia jakimś aspektem sytuacji związanej z Hannibalem. Nie zależy mi na tożsamości ani danych poufnych, a pełnym wymiarze sytuacji dla odpowiedniego rozdysponowania dalszych działań. Proszę o przekazanie danych do domostwa rodziny Darbinyanów, pod adres 77 rue des Archives, ze względu na tymczasowy brak kontaktu z panującą Głową Rodu, Szczęściarzem (sprawa jest rozwiązywana wewnętrznie, raport zostanie przesłany Panu Marcusowi, zgodnie z ustaleniami oralnymi). Jak powiadają, mierzmy siły na zamiary.

Sprawą ciał zajęła się Pani Constanza Moreau oraz Maurice Hoffman z rodu Dracula, których sprawozdanie znajduje się poniżej, jako załącznik nr. 2. Ciała ofiar zostały oddane rodzinom do pochówku, a ich postępujący rozkład nie jest już w stanie zagrozić jako poszlaka naszemu istnieniu.

Wraz z obecnymi danymi, które stanowią pewność, będę pracować nad powiązaniem dla mediów tych spraw z rosnącą popularnością wśród młodzieży okultyzmu i sekciarstwa, wzrostu fascynacją folklorem oraz nadużywania substancji psychoaktywnych i pobudzających, ze względu na wysokie stresory wynikające z obecnej sytuacji socjo-ekonomicznej.

Tuszę, że niedługo będę mógł sprawić kolejny, dużo bardziej komplety raport.

Załącznik nr. 1
[Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Egona, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg.]
- Adrienne zapoznała się z kelnerką Silvią, zyskała nawet jej numer. Obydwoje wiecie, gdzie Silvia mieszka
- trzy bloki dalej niż mieszkanie Silvii mieszkała Christie – jedna z ofiar, zamordowana na swojej ulicy. O Christie dowiedzieliście się tyle, że była kochana i do rany przyłóż, każdemu była chętna pomagać. Niedawno zakończyła związek z chłopakiem, który próbował wyciągać z niej pieniądze, a gdy odmawiała, odgrażał się. Został zatrzymany przez policję, ale Silvia nie wierzy w jego winę. Christie miała również założoną aplikację randkową. Według plotek mogła być bi albo dziewicą. Chciała studiować fizjoterapię.
- ciało Christie znalazł właściciel lombardu usytuowanego naprzeciwko bloku Silvii, nazywa się pan Mercier. Wedle Silvii dziwnie patrzył na ofiarę.
- studenci nie mają pojęcia, kto mógłby zabić ofiarę. Zdania są podzielone, od seryjnego mordercy po Bestię z Gevaudan, przy czym to ostatnie jest uważane przez wszystkich za kompletny mit
- z przesłuchań świadków od innych ciał nie dowiedzieliście się nic interesującego: klasyczne nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, a ciała znajdowali przypadkowi przechodnie. Pozostałe ofiary miały różny status społeczny oraz majątkowy – znalazł się wśród nich biznesmen, studentka, zwykły magazynier, kasjerka oraz żona jakiegoś bogacza z ciemnej strefy. Na razie nie ustalono żadnych związków pomiędzy ofiarami
- jak na razie jedynym sensownym świadkiem jest pan Mercier, jednak jego lombard jest tymczasowo zamknięty, choć chodzą słuchy, że podobno ktoś widział w środku właściciela, tyle że nie otwiera sklepu

Załącznik nr. 2
[Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Mauricego Hoffmana, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg. ]
- udało się Wam przeanalizować ciała: otrzymujecie również dokumentację o nich.
- udało się Wam do tych ciał w ogóle dojść.
- udało się Wam wydać fałszywy nakaz wydania ciał, dzięki czemu wróciły one do rodzin. To znacznie załagodziło sprawę, także nikt nie zrobi o to rabanu – ba, dzięki Wam. komendantowi podziękowano za kooperację.
- udało się Wam pozyskać informacje z notesu detektywa oraz mapy na komisariacie, które. pokazuje niezgodność informacji otrzymanych z tymi, pozyskanymi przez ludzi.
- Przynajmniej jedna z ofiar mogła być służącym rodu wampirzego ze względu na tatuaż motyla.

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan

Masz 1 wiadomość zbiorowa do członków rady od: Sahak Darbinyan

Dobry wieczór. Spełniam tylko mój obowiązek wobec rodu i Rady. Dziękuję jednak za potwierdzenie odbioru i doskonałe wieści. Niechaj Noc Cię błogosławi Ojciec Sahak Darbinyan

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość od: Selena

Jesteś gotowy usłyszeć pozostałą historię? Mogłabym wpaść.

Tahira

Tahira
Liczba postów : 1257
Zaproszenie zostało wydrukowane złotym atramentem na granatowym arkuszu czerpanego papieru pachnącego różanym olejkiem.

Był czas mrusztławy, ślibkie skrątwy
Na wałzach wiercząc świrypły,
A mizgłe do cna boroglątwy
I zdomne świszczury zgrzypły...

Przez trzysta sześćdziesiąt cztery dni w roku możesz dostawać prezenty bezurodzinowe. I tylko jeden urodzinowy. Z okazji moich 200. urodzin, największym prezentem będzie dla mnie, jeśli pojawisz się w najdłuższą noc w roku, 21 grudnia o 18.00 na herbatkę u Szalonego Kapelusznika w lokalizacji pod tymi koordynatami. Zalecam pełny brzuch, gdyż przewidziane są tylko napitki oraz słodycze. Obowiązkowe stroje inspirowane wszelako twórczością C. Lewisa i jego opowieściami o małej dziewczynce, która wpadła do króliczej nory.

RSVP

Tahira Darbinyan

ps. Strój Kapelusznika jest zarezerwowany, dla niezdecydowanych będą dostępne na miejscu atrybuty kart i pionów szachowych.

OOC:
Zapraszam na dwustulecie przemienienia Taśki! Ruszamy w poniedziałek, newsy w sprawie imprezy będę wrzucać na discordowych ogłoszeniach użytkowników I love you

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan
Wiaterek CSLc5A4

Wei Liu

Wei Liu
Liczba postów : 453

Masz 1 wiadomość od: Wei Liu

W załączniku zdjęcie Weia w jakimś białym futerkowym łóżku z czerwonym śladem na szyi.
JUn jUn widzę swiat stylem van gogha. chyba pujde zwiedzac miasto. Ciekawe jak wyglada paryz...

Run without hesitation
Until it burns up
milestone 250
Napisałeś 250 postów!

Wei Liu

Wei Liu

cO? Ja? W sumie nie wiem. Duzo wypilem to na pewno, ale te ciastka Lou byly magiczne. Serio. Przyniose ci troche. Tort byl wielkim grzyebm a u Tahiry na urodzinach jestem. Mowilem ci, ze ide.Juz zapomniales? Starosc nie radosc.

Run without hesitation
Until it burns up
milestone 250
Napisałeś 250 postów!

Wei Liu

Wei Liu

No wlasnie zamierzam. Zaraz sie zbieram. Wszystko jak pomalowane, kolory tancza a swiat niczym obraz jest dzielem sztuki. Obrozke zostawielm w domu! Freedoooom.

Run without hesitation
Until it burns up
milestone 250
Napisałeś 250 postów!

Wei Liu

Wei Liu

Najpierw to musze znalezc wyjscie, bo chyba sie zgubilem. Kompletnie nie wiem w ktorej sali juz jestem. Wygramole sie z tego papcia i ide poszukac. Ahoj przygodo!

Run without hesitation
Until it burns up
milestone 250
Napisałeś 250 postów!

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość z dnia 13. XI. 2022 od: Sel

Jakkolwiek doceniam urodę kobiecego ciała, tak to jest kompletnie nie w moim typie, do tego trochę za mocno schlane jak na mój gust i zdecydowanie wolałabym Twoje fotki, niekoniecznie jakoś specjalnie ubrane.

Sponsored content

Strona 1 z 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: