Mikayla

+3
Yueying
Marcus Wijsheid
Mikayla Adakai
7 posters

Go down

Mikayla Adakai

Mikayla Adakai
Liczba postów : 87

Masz 1 wiadomość od: WPISZ OD KOGO

TUTAJ WPISZ TREŚĆ WIADOMOŚCI

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid
Liczba postów : 588

Masz 1 wiadomość głosową od: Marcus Wijsheid

Witaj Jagers Hart. Mam do Ciebie sprawę kochana. - niski, jak zawsze ciepły głos - Mamy informacje, że po Paryżu ostatnio biegają wilczki bez obroży. Nie chcesz się zainteresować? - delikatne parsknięcie - Twoim chłopakom przyda się odrobina rozrywki. Zaraz wyśle ci Maila, z dodatkowymi informacjami, jeśli jesteś zainteresowana.

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid

Masz 1 wiadomość od: Marcus Wijsheid

Tu masz zebrane przez nas informacje, może coś ci się przyda.

Christina Solvang

Joshua Walker

Yueying

Yueying
Liczba postów : 1182

Z okazji świąt otrzymujesz prezent

Mikayli do studia dostarczono elegancko opakowane dwie butelki obwiązane kokardką i z załączoną karteczką: Przedstawiam własnoręcznie robioną tojadówkę. Smakowała paskudnie za pierwszym razem, więc w trakcie produkcji dorzuciłam nieco orzechów. A w drugiej butelce znajduje się specjalne ALE zmieszane z tojadem.

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan
Liczba postów : 904
W szósty dzień stycznia dostarczono piękny, czerwony prezent owinięty złotą tasiemką oraz zapieczętowany lakiem z symbolem tygrysa, znaku Scaletti. W paczuszce znajdowała się mniejsza, czarna bombonierka ze złotym tygrysem namalowanym na wierzchu, butelka wina oraz kartka.
Bombonierka zawierała siedem ciasteczek-miniaturek w eleganckim pudełku, każde zostali przygotowane według regionalnego przepisu jednego z członków Scaletti. Egona reprezentował makaronik migdałowy z kremem o smaku papai, liczi oraz szampana, Leticię meksykańskie Hojarascas otoczone w złotym cukrze, Bastiena haitańskie Gateau au Beurre o charakterystycznym aromacie wysokiej klasy rumu. Marigold przedstawiała elegancka miniaturowa porcja Sticky Toffee Pudding, bardzo klejącego, angielskiego deseru, natomiast Halide reprezentowało aromatyczne Lokum z jej rodzinnego Stambułu z aromatem różanym, hołdem do perfum młodszej z córek. Tahira została zaznaczona ciastkeim Basbousa, słodkim wypiekiem z syropem cytrusowym o charakterystycznej strukturze oraz lekko ostrym smaku, natomiast Sahaka reprezentowało ormiańskie Gata, chrupkie z zewnątrz, maślanie miekkie i waniliowo gładkie nadzieniem wewnątrz. Wszystkie wypieki zostały wykonane ze starannością adekwatną do kubków smakowych Dzieci Nocy.
Wino to Moscato di Noto z 2017 roku, bowiem nie zawsze starsze znaczy lepsze, sycilijski rarytas produkowany raczej w butikowych ilościach, o pięknej  złotej, jasnobursztynowej barwie. Pachnie świeżym winogronem, gruszką, pigwą, skórką cytrusów, suszonymi i kandyzowanymi owocami, imbirem. A do tego kwiat pomarańczy i nuta miodu. Słodycz jest tutaj bardzo delikatna i  trzymana w ryzach przez odświeżającą kwasowość. Smakuje subtelnie  pigwową konfiturą, imbirem z miodem i cytryną. Pojawia się też soczysta gruszka i kwaskowe jabłko ze szczyptą kardamonu. Prawdziwe jakościowe słodkie wino, które nie męczy, a zachęca do kolejnego kieliszka.
Kartka przedstawiała retro Dziadka Mroza została zapełniona na rewersie eleganckim pismem Sahaka, pełnym kaligraficznych zawijasów.

Świe­ci­ła gwiaz­da na nie­bie,
Srebr­na i sta­ro­świec­ka,
Świe­ci­ła wi­gi­lij­nie,
Każ­dy zna ją od dziec­ka.
Zwi­sa­ły z niej z wy­so­ka
Dłu­gie, błysz­czą­ce pro­mie­nie,
A każ­dy pro­mień to było
Jed­no świą­tecz­ne ży­cze­nie.

W czas smutku, gdy zaczynają na nowo umykać nam minuty nocy, Świętej Ciemności, gdy słońce pokonuje na nowo mrok, niechaj te drobne słodkości sprawią, że nadchodzące dni pełne słońca staną się bardziej znośne, a dla tych, którym promienie Sol Invictus są niestraszne, niechaj radośnie konsumują je w blasku Luny. Niechaj Theotokos nas prowadzi.

Z wyrazami szacunku i świątecznymi życzeniami
p.o. Głowy Rodu Scaletta
Sahak Scaletta

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid
03.03.2023

Marcus wszedł do Baru, poprosił Mikaylę o chwilę rozmowy na osobności. Podczas rozmowy zapytał się jej czy zgodziłaby się zając się jego rodziną, biznesem, i paroma innymi rzeczami, jeśli Rada by miała do niego jakąś sprawę. Wytłumaczył jej, że duchy przeszłości upomniały się o niego, i musi wyjechać na jakiś czas, by uporządkować pewne sprawy z dalekiej przeszłości. Poinformował ją, że będzie miała wszelkie pełnomocnictwa od niego, oraz zaproponował jej, żeby wzięła Regisa do pomocy, gdyby miała problem z zapanowaniem nad stadem.
Resztę wieczoru spędzili na długich rozmowach przy butelce wódki.

Oczywiście pozostawiam otwartą furtkę do rozegrania tej kwestii jeśli tylko będzie ku temu chęć.

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan

Masz 1 wiadomość od: Sahak Darbinyan

Szanowna Pani Adakai, jako głowa rodziny Scaletta gratuluję nominacji i jednocześnie współczuje jej w tak delikatnym czasie. Z niepokojem przyglądam się nieobecności Pana Marcusa Wijsheida, biorąc pod uwagę obecną sytuację w Paryżu i ogólne niepokoje. Czy jest to sytuacja permanentna i została Pani Prawdziwą Alfą, czy możemy oczekiwać dalszych zmian w hierarchii?

Z wyrazami szacunku

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan

Masz 1 wiadomość od: Sahak Darbinyan

Szanowna Pani Adakai w takim razie pozostaje mi życzyć aby wszelkie przeciwności losu rozprostowały się na Pani drodze a świat wrócił nado harmonii : ) w razie sporów o sukcesję zapewniam również o moim poparciu na arenie politycznej : ) rodzinie Scsletta zależy na zachwianiu równowagi w świecie Dzieci Nocy : ) niechaj Wieczną Ciemność błogosławi

Z wyrazami szacunku

Sahak Darbinyan

Mistrz Gry

Mistrz Gry
Liczba postów : 848
Korespondencja dostarczona od samej Radnej Sun Yueying

Klik
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Regis

Regis
Liczba postów : 484
SMS: datowany już na Maj

Hej,

Widziałaś ten dziwny załącznik od Radnych?
Wiesz co... Tak sobie myślę, że chyba na jakiś czas będę musiał się zwinąć i zająć bardziej swoimi, w razie gdyby coś faktycznie poszło nie tak.
Ale! W razie czego chętnie Ci udostępnię swoich ludzi, gdybyś potrzebowała - liczę że ze wzajemnością~

Regis

@Mikayla Adakai

Regis

Regis
Liczba postów : 484
Uwaga: sms wysłany 10/04 gdy trwał event: paryska zadyma

No siemasz,

Słuchaj jest sprawa, a wiem, że siedzisz w tym bardziej niż ja.
Dałabyś radę powęszyć po okolicznych dilerach? Ty lub Twoi ludzie?
Jedna taka dilerka wspominała, że są momentami trudności z dostępem do towaru i ciekawi mnie, czy wynika to z niedogodności w Paryżu, czy wręcz odwrotnie, czy nielegalny biznes przeżywa swój Renesans.

Regis

@Mikayla Adakai

Ashley J. Blake

Ashley J. Blake
Liczba postów : 208
któregoś pięknego dnia maja sms:

No hej Skarbie! Sorka, że się nie odzywałam ostatnio, ale miałam istny młyn w żyćku. Obiecałam zaprosić cię do siebie, więc oto i przybywam. Teraz będe miała przez jakiś czas dużo wolnego, bo podarowałam sobie ostatecznie pracę w klubie. (adres mieszkania) Będę czekać Wink

Ash
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Sponsored content

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: