Trening na pokaz (19 XII 2023)

2 posters

Go down

Vincent Baum

Vincent Baum
Liczba postów : 56
Nie był miłośnikiem siłowni. Dobrą sylwetkę miał przecież wyrobioną na stałe, bo jego ciało niespecjalnie się zmieniało podczas kiedy był wampirem. Drażniły go zapach gumy i potu, kiepska skoczna muzyka i siłowniana moda. Dlatego on postawił na look, który miał być w stanie pokazać na Tik Toku: luźny czarny podkoszulek z głębokim dekoltem i krótkie spodenki.

Wszedł na salę z butelką wody i ręcznikiem zarzuconym na szyję. Ugh, teraz musiał tylko pokazać się na jakichś ćwiczeniach. Strasznie go osłabiał widok tych wszystkich sprzętów. Okej, miał wampirzą siłę do podnoszenia ciężarów i nadludzka wytrzymałość. Nie chodziło nawet o jego zdolność do wykonywania ćwiczeń, lecz o nudę i powtarzalność.

Dobra, musiał nakręcić kilka filmików, zrobić zdjęcia na Instagrama i wynieść się. Może obejrzeć jakiś dobry serial? Albo iść na jakąś dziką imprezę? Tak, to był niezły pomysł. Zauważył faceta, który stał niedaleko i widocznie nie miał zajęcia.

- Hej, pytanko: możesz nakręcić filmik jak ćwiczę? Byłbym wdzięczny - zapytał Vincent, machając swoim telefonem.

Adrien Monet

Adrien Monet
Skrót statystyk : SPECJALIZACJE I CECHY
— Wiedza encyklopedyczna - broń palna

WADY
— Bezpłodny
— Naznaczony [-1 skup]

ZALETY
— Surwiwalista [+1 skup]
Liczba postów : 21
Ludzi na siłowni było sporo, każdy przed świętami starał się o formę, co było nieco dziwne według niego. Najedzą się przez święta, a potem znów przyjdą narzekać, jak bardzo się zaniedbali. Wielu jego klientów brakowało systematycznej dyscypliny, a on sam miał przez to więcej pracy.

Skończył ćwiczenia z jedną klientką, a przed następnym miał jeszcze chwilę czasu. Oparł się więc o ścianę, popijając ze swojego bidonu i obserwował zebranych. Niektórzy przychodzili na plotki, zdecydowana mniejszość, żeby faktycznie faktycznie ćwiczyć, a najliczniejsza grupa, to ci co są tu dla szpanu. Porobią zdjęcia, filmiki i wychodzą. Zajmuje im to góra 10 minut. Wchodzą, nagrywają i wychodzą. Tyle z ich ćwiczeń. Adriena głównie to bawiło, ale też denerwowało. Tak jak w tym przypadku. Jakiś laluś prosił żeby mu robił za operatora kamery. Chłopak parsknął śmiechem i spojrzał na gościa z politowaniem.

- Zapomnij koleś. Jestem trenerem, nie mobilnym statywem. Odczep się. - rzucił obojętnie, nie ruszając się z miejsca. Jego następny klient powinien już być. Wyciągnął z kieszeni telefon i zobaczył wiadomość o odwołanym treningu. To chyba ma wolne. Spojrzał jeszcze raz na Vincenta.

- Jeżeli przyszedłeś tu tylko poszpanować, to nie licz na moją pomoc. Jeśli jednak faktycznie chcesz ćwiczyć, wyjątkowo mogę cię poprowadzić.

@Vincent Baum

Vincent Baum

Vincent Baum
Liczba postów : 56
Vincent parsknął. Czemu ten gość był taki niemiły? Czy to był jeden z tych siłownianych purystów, którzy uważali, że było to miejsce tylko dla nudnawego kręcenia w kółko nogami na rowerku czy biegania na bieżni bez żadnego celu?

- Nie, dziękuję, sensei - odparł z ironią w tonie. - I nie przychodzę szpanować, tylko chcę poinformować ludzi, którzy mnie obserwują w internecie, że właśnie jestem na siłowni i dbam o kondycję. Co niby jest w tym złego?

Dobra, może to nie była tylko informacja dla jego obserwujących, ale również lekki thirst trap. Ale kto ich nie robił? Właściwie większość osób, ale na przykład You-Tuber Markiplier? On był mistrzem takich rzeczy. Trzeba było wiedzieć, jak się wypromować, pokazać z jak najlepszej strony. A dlaczego nieznajomy z siłowni nie chciał mu w tym pomóc? To była zagadka. Może gość nie znał się na mediach społecznościowych i miał kompleksy? A może miał po prostu kij w dupie? Tego Vincent nie wiedział, choć gdyby miał wybierać, z pewnością padłoby na odpowiedź numer 2.

Sponsored content

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: