No siemano. Przyjedź po mnie na komisariat w Ménilmontant. Nie wypuszczą mnie jeśli ktoś... pełnoletni po mnie nie przyjedzie. Chyba im się nie podobało, że jeżdżę na motocyklu.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Yueying
Liczba postów : 1182
2022-11-19, 21:35
Masz 1 wiadomość zbiorową do członków rady od: Selena Kartal
Otrzymałam raport od Sahaka Darbinyana w sprawie postępu nad zdobywaniem informacji odnośnie "Hannibala". Przesyłam kopię raportu i załączniki.
RAPORT Od Egona Cardieux'a z rodu Scaletta, mego brata, który współpracował z Panią Adrienne Ortegę z rody Van der Eretrein, otrzymałem wieści z załącznika nr. 1. Krótkie badanie hasła Bestia z Gevaudan wskazuję na wilczopodobną kryptydę z folkloru francuskiego. Biorąc pod uwagę domniemane powiązanie ze światem Dzieci Nocy, możemy domniemywać obecność dzikiego wilkołaka, zważywszy dwa przypadki, w których interweniowała moja córka Tahira Darbinyan oraz jej przyjaciółka, Eleonore Ragan zaledwie w zeszłym miesiącu. Przesłuchiwanie świadków będzie kontynuowane przez wyżej wspomnianych.
Moja córka, Tahira Darbinyan, nie zdobyła od watah żadnych informacji na temat bieżącej sprawy. Wierzymy jednak, że jest to kwestia dyskrecji w tych nader trudnych czasach i Rada ma wieści w tej sprawie bezpośrednio od Alf Watah i czynią oni odpowiednie kroki w separacji od działań Wamapirzych, co jest zrozumiałe.
Wystosowuję jednakże prośbę, aby osoby pracujące nad sprawą weszły w kontakt, dla usprawnienia sytuacji. Prośba ta wiążę się również z kwestią Łowczego, którego imienia pani Marr nie zdradziła podczas Balu, a który ma zajmować się z jej ramienia jakimś aspektem sytuacji związanej z Hannibalem. Nie zależy mi na tożsamości ani danych poufnych, a pełnym wymiarze sytuacji dla odpowiedniego rozdysponowania dalszych działań. Proszę o przekazanie danych do domostwa rodziny Darbinyanów, pod adres 77 rue des Archives, ze względu na tymczasowy brak kontaktu z panującą Głową Rodu, Szczęściarzem (sprawa jest rozwiązywana wewnętrznie, raport zostanie przesłany Panu Marcusowi, zgodnie z ustaleniami oralnymi). Jak powiadają, mierzmy siły na zamiary.
Sprawą ciał zajęła się Pani Constanza Moreau oraz Maurice Hoffman z rodu Dracula, których sprawozdanie znajduje się poniżej, jako załącznik nr. 2. Ciała ofiar zostały oddane rodzinom do pochówku, a ich postępujący rozkład nie jest już w stanie zagrozić jako poszlaka naszemu istnieniu.
Wraz z obecnymi danymi, które stanowią pewność, będę pracować nad powiązaniem dla mediów tych spraw z rosnącą popularnością wśród młodzieży okultyzmu i sekciarstwa, wzrostu fascynacją folklorem oraz nadużywania substancji psychoaktywnych i pobudzających, ze względu na wysokie stresory wynikające z obecnej sytuacji socjo-ekonomicznej.
Tuszę, że niedługo będę mógł sprawić kolejny, dużo bardziej komplety raport.
Załącznik nr. 1 [Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Egona, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg.] - Adrienne zapoznała się z kelnerką Silvią, zyskała nawet jej numer. Obydwoje wiecie, gdzie Silvia mieszka - trzy bloki dalej niż mieszkanie Silvii mieszkała Christie – jedna z ofiar, zamordowana na swojej ulicy. O Christie dowiedzieliście się tyle, że była kochana i do rany przyłóż, każdemu była chętna pomagać. Niedawno zakończyła związek z chłopakiem, który próbował wyciągać z niej pieniądze, a gdy odmawiała, odgrażał się. Został zatrzymany przez policję, ale Silvia nie wierzy w jego winę. Christie miała również założoną aplikację randkową. Według plotek mogła być bi albo dziewicą. Chciała studiować fizjoterapię. - ciało Christie znalazł właściciel lombardu usytuowanego naprzeciwko bloku Silvii, nazywa się pan Mercier. Wedle Silvii dziwnie patrzył na ofiarę. - studenci nie mają pojęcia, kto mógłby zabić ofiarę. Zdania są podzielone, od seryjnego mordercy po Bestię z Gevaudan, przy czym to ostatnie jest uważane przez wszystkich za kompletny mit - z przesłuchań świadków od innych ciał nie dowiedzieliście się nic interesującego: klasyczne nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, a ciała znajdowali przypadkowi przechodnie. Pozostałe ofiary miały różny status społeczny oraz majątkowy – znalazł się wśród nich biznesmen, studentka, zwykły magazynier, kasjerka oraz żona jakiegoś bogacza z ciemnej strefy. Na razie nie ustalono żadnych związków pomiędzy ofiarami - jak na razie jedynym sensownym świadkiem jest pan Mercier, jednak jego lombard jest tymczasowo zamknięty, choć chodzą słuchy, że podobno ktoś widział w środku właściciela, tyle że nie otwiera sklepu
Załącznik nr. 2 [Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Mauricego Hoffmana, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg. ] - udało się Wam przeanalizować ciała: otrzymujecie również dokumentację o nich. - udało się Wam do tych ciał w ogóle dojść. - udało się Wam wydać fałszywy nakaz wydania ciał, dzięki czemu wróciły one do rodzin. To znacznie załagodziło sprawę, także nikt nie zrobi o to rabanu – ba, dzięki Wam. komendantowi podziękowano za kooperację. - udało się Wam pozyskać informacje z notesu detektywa oraz mapy na komisariacie, które. pokazuje niezgodność informacji otrzymanych z tymi, pozyskanymi przez ludzi. - Przynajmniej jedna z ofiar mogła być służącym rodu wampirzego ze względu na tatuaż motyla.
Nie będę robić przeklejki, ale heroiny na balu nie brałam na pewno. A doktorek chociaż chuj, to jest skrupulatny i ma szeroko pojętego pierdolca. Będę musiała mu powiedzieć, bo domaga się żywego dawcy. Na pewno da się to jakoś wyjaśnić. Może ktoś się pomylił gdzieś, przecież krew na prochach też masz.
milestone 1000
Napisałeś 1000 postów! Brawo!
Henriette de Rouvroy
Liczba postów : 158
2022-11-24, 13:26
Masz 1 wiadomość od: Córeczka
Robimy z Sel maraton filmowy, dołącz do nas. Stęskniona jestem za tobą. Kocham cię i czekam <3
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!
Yueying
Liczba postów : 1182
2022-12-03, 22:12
Masz 1 wiadomość od: Ainur
Mam dwie wiadomości. Dobrą i złą. Która ciekawi Cię bardziej?
Zła wiadomość: rzygam krwią dalej niż widzę, nadal, moje krwinki się rozpadają, a prócz tego żołądek boli mnie jeszcze gorzej niż kiedyś. Dobra wiadomość: rozmawiałam z Lou. I wypiłam tyle krwi, że jest szansa, że przeżyję. Zaszyłam się w mojej samotni, więc... dajcie mi czas, żeby poskładać wszystko do kupy.
Czasami każdy człowiek potrzebuje trochę samotności, aby umiał docenić to, co ma i zapomniał o tym, czego mu najbardziej brakuje. (Autor nieznany) PS. Nie będzie mnie góra tydzień, już nie przesadzaj :* A odzywać się zacznę pewnie za 2-3 dni.
Przez trzysta sześćdziesiąt cztery dni w roku możesz dostawać prezenty bezurodzinowe. I tylko jeden urodzinowy. Z okazji moich 200. urodzin, największym prezentem będzie dla mnie, jeśli pojawisz się w najdłuższą noc w roku, 21 grudnia o 18.00 na herbatkę u Szalonego Kapelusznika w lokalizacji pod tymi koordynatami. Zalecam pełny brzuch, gdyż przewidziane są tylko napitki oraz słodycze. Obowiązkowe stroje inspirowane wszelako twórczością C. Lewisa i jego opowieściami o małej dziewczynce, która wpadła do króliczej nory.
RSVP
Tahira Darbinyan
ps. Strój Kapelusznika jest zarezerwowany, dla niezdecydowanych będą dostępne na miejscu atrybuty kart i pionów szachowych. pps. Aż szkoda, że to nie jest ta opowieść z koszem pełnym smakołyków i Wielkim Złym Wilkiem. Mam nadzieję, że się zjawisz chociaż na chwilę.
OOC: Zapraszam na dwustulecie przemienienia Taśki! Ruszamy w poniedziałek, newsy w sprawie imprezy będę wrzucać na discordowych ogłoszeniach użytkowników