Liczba postów : 904
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Strona 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Sahak Darbinyan
Yueying
Cerise Dracula
Egon Cadieux
Mistrz Gry napisał:
Podsumowanie:
- Adrienne zapoznała się z kelnerką Silvią, zyskała nawet jej numer. Obydwoje wiecie, gdzie Silvia mieszka
- trzy bloki dalej niż mieszkanie Silvii mieszkała Christie – jedna z ofiar, zamordowana na swojej ulicy. O Christie dowiedzieliście się tyle, że była kochana i do rany przyłóż, każdemu była chętna pomagać. Niedawno zakończyła związek z chłopakiem, który próbował wyciągać z niej pieniądze, a gdy odmawiała, odgrażał się. Został zatrzymany przez policję, ale Silvia nie wierzy w jego winę. Christie miała również założoną aplikację randkową. Według plotek mogła być bi albo dziewicą. Chciała studiować fizjoterapię.
- ciało Christie znalazł właściciel lombardu usytuowanego naprzeciwko bloku Silvii, nazywa się pan Mercier. Wedle Silvii dziwnie patrzył na ofiarę.
- studenci nie mają pojęcia, kto mógłby zabić ofiarę. Zdania są podzielone, od seryjnego mordercy po Bestię z Gevaudan, przy czym to ostatnie jest uważane przez wszystkich za kompletny mit
- z przesłuchań świadków od innych ciał nie dowiedzieliście się nic interesującego: klasyczne nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, a ciała znajdowali przypadkowi przechodnie. Pozostałe ofiary miały różny status społeczny oraz majątkowy – znalazł się wśród nich biznesmen, studentka, zwykły magazynier, kasjerka oraz żona jakiegoś bogacza z ciemnej strefy. Na razie nie ustalono żadnych związków pomiędzy ofiarami
- jak na razie jedynym sensownym świadkiem jest pan Mercier, jednak jego lombard jest tymczasowo zamknięty, choć chodzą słuchy, że podobno ktoś widział w środku właściciela, tyle że nie otwiera sklepu
Jun
Yueying
Elisabeth Riche
Yueying
Marr
Yueying
Edmé Le Blanc
Mistrz Gry
Najdroższy Sahaku
Wpierw pragnę podziękować całemu rodowi Scaletta za zaproszenie na tak uroczy bal. Zarazem wielce smuci mnie fakt, iż został tak brutalnie przerwany. Mam nadzieję, że sprawca okazał się niezdarny i pozostawił ślady, które pozwolą na stosowne rozliczenie go z tego i innych występków.
Wszyscy członkowie rodu są cali i zdrowi, dziękuję za troskę. Jednocześnie nie widzę powodów, dla których Adrienne nie miałaby wspomóc was we śledztwie, skoro taka jest jej wola.Wszystkiego dobrego i powodzenia w polowaniu,Béatrice Van der Eretein
Mistrz Gry
- Odnajduję większą radość w komunikacji bezpośredniej, lecz z powodu ostatnich wydarzeń, wybacz mi tę jednostronność. Cała trzódka bezpiecznie powróciło zagrody - powiedział i pozwolił sobie na drobny chichot. - Sonia to delikatna ptaszyna, której piórka zaczynają dopiero wyrastać, więc po wszystkim pragnąłbym usłyszeć, lub poczytać – jak ci wygodniej – co ten pisklaczek nawyprawiał. - zaśmiał się. - Czegokolwiek byście nie robili, weź na to poprawkę, jednak nie czuj się zobowiązany do poczynania z nią jak z jajkiem. Tylko ci którzy dotknęli łapką ognia będą wiedzieć, dlaczego tak nie należy robić. – Po tych słowach zapadła krótka cisza.
- Oh, prawie na śmierć zapomniałem. Wyrazy uznania dla szefa kuchni, zwłaszcza za odnalezienie balansu w doprawianiu mięsiwa.
Strona 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6