Sel & Lisek

2 posters

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Go down

Yueying

Yueying
Liczba postów : 1182
Lisce do domu przyniesiono ostrożnie zapakowany, elegancki kosz z wikliny, przypominający kosz z kwiatami. Po odpakowaniu okazało się jednak, że w środku nie było tuzina róż, jak można by się spodziewać, a tuzin... Butelek. Każda z nich była rodzajem czerwonego wina z różnych stron świata, niektóre były również dosyć stare. Całość przewiązano fantazyjną wstążką, a do tego dołączono karteczkę.
Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia! Kwiatów nie wysyłam, bo zwiędną, z win będzie większy pożytek. Mam nadzieję, że jak najszybciej staniesz na nogi!

Sel

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość od: Sel 07/01/2023

Jak się czujesz Lisku? Jak postęp leczenia?

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche
Liczba postów : 635

Masz 1 wiadomość od: Elisabeth 07/01/2023

Dziękuję za prezent. Ciężko. Nie mogę jeszcze nic mówić. Co do winek uwielbiam. Poczekają na pewno na odpowiednie okazje. Na dany moment ich niestety nie skosztuję, mam zakaz.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying

Nie dziwię się, to była bardzo paskudna rana. Stawiam, że trochę potrwa, zanim wszystko wyleczy się do porządku. Bardzo mi przykro, że tak się stało. Masz dobrego lekarza? Mówi coś konkretnego?

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche

Na pewno chwilę to potrwa, bo ostrze było srebrne. Mam się nie przemęczać. Na razie jeszcze znajduję się u Erteinów w swojej dawnej komnacie.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying

Rozumiem. Podesłać Ci Yeonga do konsultacji medycznych? Ot, żeby na to spojrzał i się wypowiedział fachowym okiem?

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche

To już jak chcesz. Możesz go wysłać, nie musisz. Ślad po tym na pewno zostanie.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying

Śladami zajmiemy się później. Teraz najważniejsze, żeby wszystko się do porządku wygoiło i bez powikłań. A jak ta dziura w tętnicy udowej? Goi się z sensem?

Yueying

Yueying
~~~~~~~~~~~~~~~

27.02.2023

Gdzieś niedaleko świtu rozdzwonił się telefon Liski. Zerknięcie na ekran ujawniło, że całkowicie bezczelnie dobija się do niej Selenka - no jakby nie mogła ruszyć tyłka i podejść do jej gabinetu, tylko zawracać tyłek telefonami. Nie zmieniało to jednak faktu, że akurat w tym dniu Selenka nie raczyła pokazać się w budynku Rady, siedząc sobie grzecznie we własnym domku i wydając dyspozycje familiantom, co zrobić z dwoma kopertami.
- ... ASAP trzeba je dostarczyć do budynku Rady, a jak ni ktoś zgubi, to normalnie uduszę! I potrzebuję większej walizki, bo mi się nic nie mieści... O, cześć Lisku! Mam tu małe zamieszanie. Jak tam się trzymasz? - głos Sel był nawet entuzjastyczny, jednak dmuchnięcie ujawniało, że raczy się papieroskiem. Ostatnio i tak paliła nieco więcej niż zwykle.

@Elisabeth Riche

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche
Blondynka już miała zamiar kończyć jakieś papierzyska. Wiedziała, że świt tuż tuż, więc nawet nie myślała o tym, by wracać do swojego apartamentu. Szykowała się więc do pozamykania pewnych spraw, ogarnięcia siebie i wskoczenia w wyrko w swojej sypialni w budynku Rady. Telefonu się nie spodziewała. Odebrała go dość szybko, więc słyszała to krzątanie się w tle.
- Trzymam się dobrze przy tym całym natłoku zajęć. Co ty tam wyprawiasz? Na co ci walizka? - zapytała spokojnie mając wampirzycę na głośniku i dalej podpisując jakieś dokumenty.

@Elisabeth Riche
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying
Uśmiechnęła się do siebie słysząc głos Liska i musiała przyznać, że co jak co, ale blondynki będzie jej bardzo brakowało. Chyba jednak będzie częściej wpadać... Albo nawet nie wpadać, a często dzwonić po prostu. Taaaa, to jest myśl.
- Noooo niejako w tym temacie dzwonię. - westchnęła lekko. - Wyjeżdżam. A żeby nie blokować nikogo, to Ty i Lusiek dostaniecie moje upoważnienia poświadczone notarialnie. Jakby moje podpisy były potrzebne na cito, to po prostu wykorzystajcie upoważnieniach. Jak coś nie na cito, daj mi znać, to będziemy kombinować. - wyjaśniła krótko, acz spokojnie.

@Elisabeth Riche

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche
Blondynka przez chwilę milczała analizując całą wypowiedzi młodszej wampirzycy.
- Em... Ok... Ale o co teraz chodzi? Gdzie jedziesz i na jka długo? - zapytała spokojnie dalej wypełniania swoje dokumenty. Akurat je kończyła więc było słuchać kliknięcie zatyczki od pióra i odkładanie go na bok. Zaraz potem ruch papierów, które również zostały odłożone na bok.
@Selena
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying
No tak, cała Lisek. Zawsze w papierach, zawsze w pracy, zawsze bez wolnego. Westchnęła głęboko.
- Lisku, Ty naprawdę potrzebujesz wakacji. - stwierdziła bardzo kategorycznym tonem. Ale zaraz potem wypadało odpowiedzieć. - Wyjeżdżam. Do domu. Stwierdziłam, że dobrym pomysłem jest spisać pieśni mojej młodości, ale nagle się okazało, że połowy nie pamiętam. Więc jadę sobie przypomnieć. I nie wiem, na jak długo, dlatego daję Wam upoważnienia w kwestii moich biznesów prywatnych oraz spraw Rady. Jeśli nie będą to rzeczy pilne, to zawsze mogę jakoś przyjechać albo spróbować wysyłki dokumentów kurierem. A jeśli pilne, no to po to Wam moje upoważnienia. - wyjaśniła trochę bardziej łopatologicznym tonem, by nie zostać źle zrozumianą.

@Elisabeth Riche

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche
Uniosła delikatnie brwi do góry słysząc pierwszy komentarz wampirzycy. Mimowolnie podkręciła głową, czego widzieć akurat Selena nie mogła, ale domyśleć się już na pewno.
- Nie mam czasu na wakacje. Mam za dużo spraw na głowie. Papiery i giełda same się nie ogarną - odparła spokojnie. - Baw się tam dobrze, a sprawami się nie przejmuj. Jeśli to nie będzie nic na cito znaczy, że sami sobie z tym poradzimy. Nie przejmuj się i odpocznij przy okazji - dodała w kwestii upoważnień i potencjalnych spraw do załatwienia.

@Selena
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying
Roześmiała się cicho, bo znając Liskę mogła sobie wyobrazić, jak blondynka kręci głową. Naprawdę miała ochotę ją teraz przytulić.
- Oczywiście, że masz. I możesz zawsze pracować zdalnie, wiesz? Jak dojrzejesz do tego pomysłu, a ja się ulokuję, to wpadnij do mnie. - uśmiechnęła się pod nosem do własnych myśli. Na szczęście Lisek nie mogła tego widzieć. - Wiesz, wolę się ubezpieczyć. Jakby ktoś coś wymyślił... Jakby co, Egon zagnieździł się u mnie w domu i muszę zostawić im kota. Wpadnij czasem zerknąć, czy mi nie zadusili futrzaka? - poprosiła ciepłym głosem.

@Elisabeth Riche

Sponsored content

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Powrót do góry

- Similar topics
» Lisek
» Lisek

Pozwolenia na tym forum: