Lisek

+9
Jack Riche
Egon Cadieux
Marr
Jun
Tahira
Marcus Wijsheid
Sahak Darbinyan
Yueying
Elisabeth Riche
13 posters

Strona 1 z 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Elisabeth Riche

Elisabeth Riche
Liczba postów : 635

Masz 1 wiadomość od: WPISZ OD KOGO

TUTAJ WPISZ TREŚĆ WIADOMOŚCI

Kod:
<div class="kp-right">
<div class="kp-left"><div class="cat-name kp-header kp-header-p"><h2>Masz 1 wiadomość od: WPISZ OD KOGO</h2></div><div class="kp-fields"><div class="kp-field" title="txt">TUTAJ WPISZ TREŚĆ WIADOMOŚCI
</div></div></div></div>
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Yueying

Yueying
Liczba postów : 1182
Kelner dostarczył Ci serwetkę, zapisanym nieco niedbałym i może nawet odrobinkę roztrzęsionym pismem Sel.

Masz 1 wiadomość od: Sel

Lisku, użyczysz mi swojego szofera? Potrzebuję się stąd wynieść totalnie asap, a po prostu trochę nie mam jak. Siedzę chwilowo w Sercu Nocy i naprawdę nie chcę robić sensacji. Dostarczysz mi jakiejś wymówki? Proszę?

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan
Liczba postów : 904
Wysłane podczas zbierania grupy do przeszukiwania gabinetu po balu.

25.10.2022 Masz 1 wiadomość od: Sahak Darbinyan

Szanowna Radno ze względu na zaistniałą sytuację proszę o informację czy dotarłeś bezpiecznie do domu po balu z wyrazami największego szacunku Ojciec Sahak Darbinyan

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid
Liczba postów : 588

Masz 1 wiadomość zbiorowa do członków rady od: Marcus Wijshed

Nie wiem kto o której wyszedł. Mamy nie lada problem. Thomas, Człowiek Szczęściarza został zamordowany. Jestem na miejscu. Mam parę hipotez ale to nie rozmowa na telefon. Trzeba zorganizować zebranie.

wiadomość wysłana w dniu Balu. Po oględzinach ciała w kuchni Scalletów

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid

Masz 1 wiadomość zbiorowa do członków rady od: Marcus Wijshed

Małe sprostowanie, Thomas żyje. Jest przebudzony dla nocy

wiadomość wysłana w dniu Balu. Po oględzinach ciała w kuchni Scalletów, 5 Miunut po poprzedniej

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość od: Selenka

Lisku słoneczko, co powiesz na wspólną herbatkę? Sprowadziłam kilka nowych rodzajów i chętnie je wypróbuję w doborowym towarzystwie~

Yueying

Yueying

A choćby i zaraz! Już nastawiam wodę!

Sahak Darbinyan

Sahak Darbinyan
Liczba postów : 904
Kurier, czy raczej smutny pan w garniturze, przywiózł ogromny bukiet kwiatów razem z notatką w kopercie, adresowaną do Pani Elizabeth Richie.

Paryż, 2 XI 2020 roku

Lisek 603px-Letter_E%2C_drop_capital_illustrationNa ręce
Szanownej Członkini Najwyższej Rady
lizabeth Richie
Mam nadzieję, że mój prezent zastał Panią w dobrym zdrowiu. Po otrzymaniu wiadomości o karygodnym zachowaniu mego brata Egona, pragnę przeprosić za jego zachowanie w Sercu Nocy tym oto skromnym prezentem. Niestety, nie mam wiedzy na temat Pani ulubionych kwiatów, pozostaje mi więc liczyć, że te znajdą upodobanie w Pani sercu. Są one również wyrazem mojej skruchy, bowiem nici plecione odkryły przede mną wzór zupełnie inny, niż się spodziewałem, przez co naraziłem pajęcze sieci relacji wewnętrznych i jak mniemam z Radą, przez wzgląd na moją arogancję. Pycha jednym z grzechów głównych, a przywar mi nie brak w człowieczym stanie wampirzego istnienia.
Przez chwilę rozważałem, czy nie ofiarować Pani biżuterii, lecz prawda jest taka, że nie ma potrzeby klejnotu stroić w oprawy, które nie sięgają stanem ani blaskiem wobec tego, co będą tylko przysłaniać.
Oby Pani dzień był pomyślny.

Z wyrazami szacunku

Սահակ Դարբինյան

Yueying

Yueying

Masz 1 wiadomość zbiorową do członków rady od: Selena Kartal

Otrzymałam raport od Sahaka Darbinyana w sprawie postępu nad zdobywaniem informacji odnośnie "Hannibala". Przesyłam kopię raportu i załączniki.

RAPORT
Od Egona Cardieux'a z rodu Scaletta, mego brata, który współpracował z Panią Adrienne  Ortegę z rody Van der Eretrein, otrzymałem wieści z załącznika nr. 1. Krótkie badanie hasła Bestia z Gevaudan wskazuję na wilczopodobną kryptydę z folkloru francuskiego. Biorąc pod uwagę domniemane powiązanie ze światem Dzieci Nocy, możemy domniemywać obecność dzikiego wilkołaka, zważywszy dwa przypadki, w których interweniowała moja córka Tahira Darbinyan oraz jej przyjaciółka, Eleonore Ragan zaledwie w zeszłym miesiącu. Przesłuchiwanie świadków będzie kontynuowane przez wyżej wspomnianych.

Moja córka, Tahira Darbinyan, nie zdobyła od watah żadnych informacji na temat bieżącej sprawy. Wierzymy jednak, że jest to kwestia dyskrecji w tych nader trudnych czasach i Rada ma wieści w tej sprawie bezpośrednio od Alf Watah i czynią oni odpowiednie kroki w separacji od działań Wamapirzych, co jest zrozumiałe.

Wystosowuję jednakże prośbę, aby osoby pracujące nad sprawą weszły w kontakt, dla usprawnienia sytuacji. Prośba ta wiążę się również z kwestią Łowczego, którego imienia pani Marr nie zdradziła podczas Balu, a który ma zajmować się z jej ramienia jakimś aspektem sytuacji związanej z Hannibalem. Nie zależy mi na tożsamości ani danych poufnych, a pełnym wymiarze sytuacji dla odpowiedniego rozdysponowania dalszych działań. Proszę o przekazanie danych do domostwa rodziny Darbinyanów, pod adres 77 rue des Archives, ze względu na tymczasowy brak kontaktu z panującą Głową Rodu, Szczęściarzem (sprawa jest rozwiązywana wewnętrznie, raport zostanie przesłany Panu Marcusowi, zgodnie z ustaleniami oralnymi). Jak powiadają, mierzmy siły na zamiary.

Sprawą ciał zajęła się Pani Constanza Moreau oraz Maurice Hoffman z rodu Dracula, których sprawozdanie znajduje się poniżej, jako załącznik nr. 2. Ciała ofiar zostały oddane rodzinom do pochówku, a ich postępujący rozkład nie jest już w stanie zagrozić jako poszlaka naszemu istnieniu.

Wraz z obecnymi danymi, które stanowią pewność, będę pracować nad powiązaniem dla mediów tych spraw z rosnącą popularnością wśród młodzieży okultyzmu i sekciarstwa, wzrostu fascynacją folklorem oraz nadużywania substancji psychoaktywnych i pobudzających, ze względu na wysokie stresory wynikające z obecnej sytuacji socjo-ekonomicznej.

Tuszę, że niedługo będę mógł sprawić kolejny, dużo bardziej komplety raport.

Załącznik nr. 1
[Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Egona, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg.]
- Adrienne zapoznała się z kelnerką Silvią, zyskała nawet jej numer. Obydwoje wiecie, gdzie Silvia mieszka
- trzy bloki dalej niż mieszkanie Silvii mieszkała Christie – jedna z ofiar, zamordowana na swojej ulicy. O Christie dowiedzieliście się tyle, że była kochana i do rany przyłóż, każdemu była chętna pomagać. Niedawno zakończyła związek z chłopakiem, który próbował wyciągać z niej pieniądze, a gdy odmawiała, odgrażał się. Został zatrzymany przez policję, ale Silvia nie wierzy w jego winę. Christie miała również założoną aplikację randkową. Według plotek mogła być bi albo dziewicą. Chciała studiować fizjoterapię.
- ciało Christie znalazł właściciel lombardu usytuowanego naprzeciwko bloku Silvii, nazywa się pan Mercier. Wedle Silvii dziwnie patrzył na ofiarę.
- studenci nie mają pojęcia, kto mógłby zabić ofiarę. Zdania są podzielone, od seryjnego mordercy po Bestię z Gevaudan, przy czym to ostatnie jest uważane przez wszystkich za kompletny mit
- z przesłuchań świadków od innych ciał nie dowiedzieliście się nic interesującego: klasyczne nikt nic nie widział, nikt nic nie słyszał, a ciała znajdowali przypadkowi przechodnie. Pozostałe ofiary miały różny status społeczny oraz majątkowy – znalazł się wśród nich biznesmen, studentka, zwykły magazynier, kasjerka oraz żona jakiegoś bogacza z ciemnej strefy. Na razie nie ustalono żadnych związków pomiędzy ofiarami
- jak na razie jedynym sensownym świadkiem jest pan Mercier, jednak jego lombard jest tymczasowo zamknięty, choć chodzą słuchy, że podobno ktoś widział w środku właściciela, tyle że nie otwiera sklepu

Załącznik nr. 2
[Załącznik zawiera informacje bezpośrednio od Mauricego Hoffmana, w kontakcie z graczką, dla formalności wstawiam podsumowanie od mg. ]
- udało się Wam przeanalizować ciała: otrzymujecie również dokumentację o nich.
- udało się Wam do tych ciał w ogóle dojść.
- udało się Wam wydać fałszywy nakaz wydania ciał, dzięki czemu wróciły one do rodzin. To znacznie załagodziło sprawę, także nikt nie zrobi o to rabanu – ba, dzięki Wam. komendantowi podziękowano za kooperację.
- udało się Wam pozyskać informacje z notesu detektywa oraz mapy na komisariacie, które. pokazuje niezgodność informacji otrzymanych z tymi, pozyskanymi przez ludzi.
- Przynajmniej jedna z ofiar mogła być służącym rodu wampirzego ze względu na tatuaż motyla.

Tahira

Tahira
Liczba postów : 1257
Zaproszenie zostało wydrukowane złotym atramentem na granatowym arkuszu czerpanego papieru pachnącego różanym olejkiem.

Był czas mrusztławy, ślibkie skrątwy
Na wałzach wiercząc świrypły,
A mizgłe do cna boroglątwy
I zdomne świszczury zgrzypły...

Przez trzysta sześćdziesiąt cztery dni w roku możesz dostawać prezenty bezurodzinowe. I tylko jeden urodzinowy. Z okazji moich 200. urodzin, największym prezentem będzie dla mnie, jeśli pojawisz się w najdłuższą noc w roku, 21 grudnia o 18.00 na herbatkę u Szalonego Kapelusznika w lokalizacji pod tymi koordynatami. Zalecam pełny brzuch, gdyż przewidziane są tylko napitki oraz słodycze. Obowiązkowe stroje inspirowane wszelako twórczością C. Lewisa i jego opowieściami o małej dziewczynce, która wpadła do króliczej nory.

RSVP

Tahira Darbinyan

ps. Strój Kapelusznika jest zarezerwowany, dla niezdecydowanych będą dostępne na miejscu atrybuty kart i pionów szachowych.

OOC:
Zapraszam na dwustulecie przemienienia Taśki! Ruszamy w poniedziałek, newsy w sprawie imprezy będę wrzucać na discordowych ogłoszeniach użytkowników I love you

Marcus Wijsheid

Marcus Wijsheid

Masz 1 wiadomość od: Marcus Wijsheid

Witaj Orzeszku. Mam nowego do sprawdzenia. Kosztami remontu sali treningowej, obciąż moje prywatne rachunki. Dziękuje złociutka.

Rozmowa telefoniczna 29.X.2022

Yueying

Yueying
Wiadomości datowane na 19 listopada

Lisku kochanie, jesteś gdzieś w budynku Rady?

Yueying

Yueying

Bardzo się cieszę, że tam doszłaś. MÓJ DYWAN. Zabiję szczeniaka... Nogi mu z dupy powyrywam!

Yueying

Yueying

Czekaj, jak to przez dojście jest połamane biurko...?
PIEPRZYŁAŚ SIĘ Z EGONEM NA MOIM BIURKU?
Gratuluję w sumie <3 Cieszę się Twoim szczęściem <3 Obciążę Scalettich kosztami remontu <3

Yueying

Yueying

Oczywiście, że się cieszę! W Twoim imieniu! Skoro rozwaliliście mi biurko, to musiało być zdecydowanie ostro. Gratuluję kochanie korzystania z życia <3 Trzymaj tak dalej!
A w sumie gabinet i tak zasługiwał na remont... TYLKO NIE MÓW TEGO EGONOWI. Nadal zamierzam mu nogi z dupy powyrywać - nie martw się, powinien być zdolny do spełniania obowiązków <3

Sponsored content

Strona 1 z 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: