1.12 Wino Pik?

2 posters

Strona 2 z 2 Previous  1, 2

Go down

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
Liczba postów : 137
First topic message reminder :

Otwarcie hotelu było rzeczą doniosłą, ale on nijak nie ściągnął na siebie uwagi. Przemknął przez hall, zakamuflował się za donicą z jakimś wykwintnym chabaziem, zgarnął z tacy kieliszek. Nie witał się, nie szukał atencji. Za to tę okazywał oszczędnie, nasłuchując, obserwując i robiąc dokładnie to, co Fiazzo powinien był robić. Jestem mgłą, tylko wydaje Ci się, że mnie widziałeś.
Czy robił to naumyślnie? I tak i nie. Tak, ponieważ nie ufał już nikomu. Nie, bo miał to już w pakiecie startowym. Sanderowatość, jak ładnie tę cechę określał w myślach zręczny kitajec.
Przez hall przeszedł do baru. Na szczęście uszu jak nietoperz nie miał. Póki co nie połasił się na chowańca nietoperza. Wystarczył mu jego wąż w kieszeni. Czarne oczy łypnęły za czymkolwiek, co chociaż przypominało menu. A może byli otwarci na wszelkie diaboliczne mieszanki rodem z kotła wiedźmy? Kto wie...
@Tahira
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Tahira

Tahira
Liczba postów : 1257
Tahirze z trudem rozmawiało się o istocie Hotelu, szczególnie z najbliższymi, którym ta istota mocno nie leżała. Nie zamierzała wciąż grać z rozmówcą w otwarte karty, dyplomatyczny taniec który był w tej chwili był ich udziałem wymagał sporej ilości niedopowiedzeń i koronkowej kurtuazji. Chowania się za woal niejasności. Kącik ust jednak jej zadrgał, a serce mimowolnie zadedykowało dwa uderzenia istocie, która najwidoczniej jako jedna z nielicznych ją rozumiała.

Cisza nabrzmiała nieznacznie, gdy szukała właściwych słów, które nie odsłoniłyby jej za bardzo.
– Każdy przyjmuje swoją strategię. A jaka jest Pana, Panie Sander? – znów ukryła usta za wysokim kieliszkiem, by uśmiech zaciekawienia nie był aż tak widoczny. – Czy dobrze, kojarzę Pana z wampirzym molochem?

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
- Ze smokiem w nazwie, owszem - potwierdził, pozwalając czy czarne ślepia powędrowały ku jej oczom. Mówiło się, że oczy były zwierciadłem duszy. Jego na ten moment rysowały wszelkie skojarzenia cmentarnej pustki, albo i czeluści piekielnych. Nie to, że były bez wyrazu. Po prostu źrenice tak dobrze stapiały się z tęczówkami, że nie od razu wiedziało się, na co obserwujący patrzy.
- Sam muszę się jeszcze dobrze zaadaptować, więc w istocie patrzę na Panią wyjątkowo zazdrośnie, skoro już obranie strategii jest za nią. - Nie kłamał, bo każdy kto wie jak paskudnie takowe kłamstwo smakuje, unikał go jak ognia. On nie chciał psuć sobie słodyczy złotej wody, którą popijał małymi łyczkami od razu do czasu. To, że ona tylko udawała picie już zdążył spostrzec, skoro w jego kieliszku było więcej trunku.
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Tahira

Tahira
Jedni nazwaliby to udawaniem, ona wolała określać to mianem delektowania się. Zawsze trochę likieru zostawało na wargach, jak poranna rosa na liściach, opromieniona śmiercionośnym słońcem. Wystarczyłoby zamontować nad ich głowami lampy UV i zamknąć drzwi, zaryglować okna... jak długo by przetrwali? Godziny? Minuty?

– Zaiste jest Pan wyjątkowy. Ilość osób, które mi zazdroszczą mogłabym policzyć na palcach jednej dłoni. – roześmiała się, jakby był to wyborny żart, w którym nie chodziło o jej głowę na talerzu. Salome kiedyś zachwyciła swoim tańcem, by taką uzyskać, teraz to głowa tancerki miała się znaleźć na srebrnej paterze. Być może kiedyś. Być może nigdy.

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
Niektórzy tylko sekundy, od razu wpadając w panikę i robiąc rzeczy sprzeczne z bezpieczeństwem. Bo już tak działały niektóre jednostki. W obliczu zagrożenia traciły głowę, stając się pierwszymi ofiarami. Najdłużej przeżywali ci, którzy umieli oceniać sytuację. Zdystansować się, ale też wiedzieć, kiedy zareagować bez zbytniego guzdralstwa. Świadomi tego, jaką cenę mogli ponieść za opieszałość.
- Komplement z Pani ust brzmi wyjątkowo słodko - uśmiechnął się do roześmianej, choćby to był gorzki śmiech, kobiety. Sander był stary, ale swojego życia nie spędził w zakonie, a na dworze. Brylował wśród niewiast na długo zanim wynaleziono elektryczność. - Z kolei osoby, które patrzą z niezadowoleniem na Pani sytuację, albo są zaślepieni własnym pojmowaniem świata, albo jeszcze nie wiedzą, że muszą obrać stanowisko.
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Tahira

Tahira
Zmrużyła oczy, ledwie ledwie, rozważając jego słowa i szukając w nich tonu sarkazmu i szyderstwa. Interpretacja tych zdań pozostawiała szerokie pole do popisu, dobrze było znów potańczyć w ten sposób, gdy nie można było być nigdy pewnym tego, co czaiło się w umyśle interlokutora.

Jego czerń i uprzejmy dystans niosły ze sobą jednak jednoznaczne skojarzenia i Tahira odnalazła siebie w uczuciu niespiesznie rosnącego dyskomfortu. Nie byłaby jednak dyplomatką, gdyby do mistrzostwa nie opanowała sztuki opanowania. Były momenty, kiedy jej to nie wychodziło, ale ostatnie traumatyczne doświadczenia skutecznie przyspieszyły te niezbędne do przeżycia lekcje.
– Cała przyjemność po mojej stronie. – odpowiedziała głosem wyzbytym z kłębiących się wewnątrz emocji, zastępując je czernią i miękkością aksamitu. – ... i mam nadzieję, że będę mieć szansę w niedługim czasie na powtórzenie tejże przyjemności. Hotel "Sanctuaire"... – tu przeszła ponownie na francuski, niejako dając znak, że powrócili z tej krótkiej dekadenckiej wyprawy na powrót w progi francuskich wampirzych włości –... z wielką chęcią będzie Pana gościł kiedy tylko będzie Pan tego potrzebował.

Ledwie słyszalny stukot oznajmił odstawienie niemalże niewypitego kieliszka. –... a teraz zmuszona jestem przeprosić, praca wzywa. – Lekki uśmiech, będący raczej zadrżeniem kącika, skinienie głowy – to wszystko musiało wystarczyć zamiast pożegnania. Chwilę potem kobieta w czerni zniknęła pośród biesiadujących gości inauguracji.

Sponsored content

Strona 2 z 2 Previous  1, 2

Powrót do góry

Pozwolenia na tym forum: