Ucieczka przed kłamstwem lub prawdą

2 posters

Strona 3 z 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Regis

Regis
Liczba postów : 484
First topic message reminder :

Lokacja: klik

Abstrahując od Novus Ordo, syfu, rozpadu i ponownego utworzenia frakcji – zimowy festyn, bo tak raczył go zwać, stanowił ciekawą odskocznię od spraw życia codziennego, jego czasowej monotonii i dziwnego smutku. Zabawne, bo przecież mieszkali ze sobą i robili wspólne rzeczy od niedawna, tak więc Regis nie do końca rozumiał, czemu nagle pewne aspekty takiego obrotu spraw zaczęły go irytować? Nie, to nie był ten powód, o którym początkowo myślał, nie ten konkretny, który działał czerwienią płachty. To coś leżało kapkę głębiej i cuchnęło wystarczająco mocno, aby nie musieć zbliżać nosa do tkaniny koszulki, czy nie daj boże skóry.
Śmieszna sprawa, o Hyuna aż tak mocno nie fuczał, no może troszeczkę w czasie niewinnego starcia z Zirą, ale to było zupełnie coś innego! Sytuacja z Tsuneo wymuszała na wilkołaku inną reakcję, silniejszą na tyle, aby nawet pomimo kolejnej wspólnie robionej rzeczy, wypadu na świąteczny jarmark, skrzywić radość na twarzy, odwrócić wzrok oraz przyspieszyć kroku, byleby tylko nie musieć odwracać się za siebie.
To, że Regis w większości milczał było akurat normalne, skoro skupiał uwagę na atrakcjach, światełkach i wszystkich rzeczach dookoła. Natomiast to, że w czasie spaceru, pomimo szerokiego uśmiechu i wyraźnej radości w oczach unikał kontaktu fizycznego z towarzyszem wykładało na blat kartę niepokoju. W dodatku, gdy tylko nadarzyła się okazja, cygan czmychnął w kierunku labiryntu, aby wnet podjąć wyzwanie znalezienia podświetlonej fontanny. Właśnie wtedy posłał kolejny przekaz: nie poczekał, zupełnie jakby specjalnie chciał uciec przed nim, a może samym sobą.

@Tsuneo Mochizuki

Regis

Regis
Liczba postów : 484

@Tsuneo Mochizuki

Tsuneo Mochizuki

Tsuneo Mochizuki
Liczba postów : 200

@Regis

It's truly a strange thing
Tears come with just the thought of you
Milestone 100