S & S - "Ale to Ty dzwonisz!'

2 posters

Go down

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
Liczba postów : 137
Musiał dokładnie przemyśleć, co chce powiedzieć. I czy koniecznie chce to powiedzieć przez telefon. Wiedział, że Constanza miała czas na to, by poruszyć najbardziej ogólne tematy ze swoim hmmm.. przyjacielem? Nie znał ich historii aż tak dokładnie, ale sama Constanza określiła to jak znajomość starych, łysych koni. Musiał więc zawierzyć, że tak właśnie było. Czy lubił czemukolwiek nienaukowemu zawierzać? Równie mocno jak ból zębów.
W końcu nacisnął na ikonkę zielonej słuchawki, która miała połączyć go z numerem, pod którym teoretycznie uchwytny był Silvan.
@Silvan Zimmerman
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Silvan Zimmerman

Silvan Zimmerman
Liczba postów : 792
Silvan akurat sprzątał w laboratorium, gdy zadzwonił telefon. Prawdę mówiąc Sander mi trochę szczęścia, że drugi wampir skończył pracę, która dzisiaj nie pochłonęła go w aż tak dużym stopniu, bo inaczej naukowiec mógłby nawet nie zanotować dźwięku urządzenia, zbyt zajęty swoimi badaniami. Pierwotnie zakładał, że to ktoś z bliskich mu wampirów, ale zaraz zmarszczył brwi, gdy zobaczył, że numer był nieznany.
Halo? – odezwał się pogodnie, wewnętrznie już się szykując na głos jakiegoś namolnego sprzedawcy, lub co gorsza bota, który będzie próbował sprzedać mu ubezpieczenie na życie, lub cokolwiek teraz próbowano wcisnąć ludziom i nie-ludziom przez telefon.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
Fotowoltaika! ŁAAAA!! No, ale jednak nie. Nie mechaniczny głos bota usłyszał, ani też namolnego sprzedawcy, choć ta druga opcja jeszcze musiała się rozwikłać. Bo kto wie, może właśnie Sander teraz odkryje w sobie smykałkę do marketingu telefonicznego?
W słuchawce rozległ się głos o mocnym akcencie, acz nie wymawiał zgłosek w typowym dla Niemców szczekającym sposobie komunikacji. Tu słychać było pewną melodyjność.
- Sander Fiazzo - grzecznie przedstawił się na wstępie. - Czy dodzwoniłem się do pana Ziemmermana?
Nazwisko mogło być inne. Imię mogło być inne. Ale zdecydowanie adresat miał takowe znać. Ba, sam miał ich używać teraz, bądź w przeszłości i się z nimi identyfikować. Jakby nigdy o takowej osobie nie słyszał, to połączenie po prostu by zostało zakończone.
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Silvan Zimmerman

Silvan Zimmerman
Gdy tylko padło imię rozmówcy w słuchawce dało się słyszeć ciche westchnienie. No tak, mógł się spodziewać, że kiedyś wampir się z nim skontaktuje. Renata powiedziała mu już o sprytnym planie, w który najwyraźniej zamieszany był też Fiazzo. Planie, który Silvan rozumiał i niejako popierał, chociaż podchodził do niego tak jak i innych rozgrywek rodowych z pewnym dystansem i raczej brakiem dużej sympati. Zwłaszcza że nie chciał, aby podczas tej całej szopki, jego przyjaciółka przypadkiem ucierpiała naprawdę.
Tak, to ja. Witam. – odezwał się w końcu, tonem wciąż pogodnym, ale może nieco zmęczonym. Rzeczywiście dla ludzi nosił inne nazwiska, ale wampirzo-wilkołacza społeczność Paryża wciąż znała go pod prawdziwym nazwiskiem. – W czym mogę… Hm, pomóc?
Z natury nie był podejrzliwy, ale wątpił, że Sander dzwonił do niego, by zaprosić na integracyjna kawę i ciastka. Może chodziło o coś że sztuczną krwią? A może dalej o Renatę i jej pomysł?
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
W słuchawce dało się słyszeć... ulgę. Czy to było westchnienie, czy inny niesprecyzowany dźwięk, trudno orzec. Na pewno dalsze słowa wypowiedziane zostały mniej sztywno. Wyglądało na to, że Sander miał lekkiego cykora przed rozmową z Silvanem. Może nie był to cykor, w stylu: ja dzwonię, ale ty mówisz, a bardziej obawa, że będzie musiał się tłumaczyć jakiejś babci, że dzwoni po nocy nie po to by ukraść jej dane osobowe.
- Witam. Dzwonię, ponieważ chciałbym się z panem zobaczyć i porozmawiać. W możliwie bliskim terminie. Chodzi o kwestię grantu dla pana laboratorium oraz kilku innych tematów, które wolałbym poruszyć już twarzą w twarz. - Sander był możliwie treściwy, wierząc, że im bardziej przygotuje rozmówcę, tym więcej później czasu zaoszczędzą, krążąc wokół siebie z niewiadomymi. Wszelkie zmienne jeśli nie mogły zostać dokładnie obliczone, to chociaż winny znaleźć się jako niewiadome w równaniu.
- Kiedy i gdzie pasowałoby panu się spotkać? -Właściwie Silvan właściwie dostał zaproszenie na kawę i ciastka.
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Silvan Zimmerman

Silvan Zimmerman
Sander oczywiście nie mógł tego zobaczyć, ale na słowa o grantach i kilku innych tematach, Silvan aż uniósł brwi do góry, nie do końca będąc pewny, czy będzie zadowolony z tej rozmowy, czy też wręcz przeciwnie. W przeciwieństwie do wielu bliskich mu wampirów nie angażował się szczególnie w sprawy rodowe, uznając, że da po prostu działać osobom bardziej ogarniętym w sprawach dyplomacji, a także znacznie bardziej nią zainteresowanymi. Oczywiście nie było tak, że ufał komukolwiek i pozostawał zupełnie ślepy na to co działo się wokół niego. Po prostu ufał ocenie Renaty i reagował, kiedy uważał, że sytuacja już naprawdę tego wymaga. Teraz chyba rzeczywiście tak było, patrząc na to co się ostatnio działo.
Hm - zerknął na swoje labolatorium. Czy był zajęty? I tak i nie. Dużo ostatnio pracował i najchętniej pracowałby cały czas, ale wiedział, że jeśli zajdzie taka potrzeba, to nic nie stało na przeszkodzie, aby na chwilę opuścić swoją pracownię. - Prawdę mówiąc w ciągu najbliższych kilku dni mogę znaleźć czas, by się spotkać. Mogę się dostosować. Jeśli panu to pasuje możemy się zobaczyć u mnie, lub rodowej domenie. Właściwie to i tak powinienem zajrzeć do tamtego labolatorium.
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
Nie mógł widzieć, więc i nie miał jak zareagować na mimikę Silvana. I właśnie po to wymyślono spotkania twarzą w twarz. Sander przez ułamek sekundy analizował to, co powiedział mu Silvan, zaraz też zgadzając się na pewne rozwiązanie. Ponownież, zgoda póki co była tylko wewnętrzna, konieczne było jeszcze ufundowanie Zimmermanowi wersji werbalnej.
- Nie planuję ruszać się stąd w najbliższych dniach, więc skoro i tak miał pan odwiedzić tutejsze laboratorium, rozsądnym wydaje się spotkać się w domenie. Termin zostawiam w pana gestii, jako tego bardziej zapracowanego. - Nie chodziło o zrzucanie odpowiedzialności. Po prostu na czas wizyty w Paryżu - zanim ułoży się tutaj z własną pracą - Sander był zdecydowanie wolniejszym elektronem niż tkwiący w kompleksowych związkach Silvan.
- Proszę zapisać sobie ten numer. Jeszcze się przyda.
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Silvan Zimmerman

Silvan Zimmerman
Hm... Proszę dać mi chwilę. - Silvan szybko przejrzał w głowie wszystkie daty, a także swoje obowiązki. Nie potrzebował kalendarza, jego pamięć pozwalała mu z łatwością zapamiętać wszystkie zobowiązania, chyba że akurat rzucał się w wir pracy, a wszystkie inne myśli, niż te związane z badaniami opuszczały na chwilę jego głowę.
Co pan powie na jutro? - zaproponował, czując że cokolwiek miał usłyszeć na tym spotkaniu, wolał z tym nie zwlekać. Już dawno się nauczył, że sprawy rodowe należało załatwiać jak najszybciej, by potem nie musieć się nimi martwić... Chyba, że akurat chodziło o te sytaucje, gdy martwienie się było zasadne. Poza tym  był ciekawy, co też wampir miał mu do powiedzenia. – Będę mieć czas jakoś po północy. Pasuje?
milestone 500
Napisałeś 500 postów!

Sander Fiazzo

Sander Fiazzo
- Jutro po północy brzmi jak plan - zgodził się. - Poinformuję moją familiantkę, by zawiadomiła mnie, kiedy tylko się pan pojawi.
Chwila ciszy zapadłą w słuchawce. Może nawet odrobinkę była ona niezręczna, ale wynikająca z tego, że rozmawiał z kimś, kogo na dobrą sprawę na oczy dotąd nie widział.
- W takim razie do zobaczenia jutro, panie Zimmerman - tak, zdecydowanie Sander wolał rozmawiać oko w oko niż przez telefon.
Po zakończonej rozmowie rozłączyli się, bez trzaskania słuchawkami.

z/t x2
Milestone 100
Napisałeś 100 postów!

Sponsored content

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: