_________________ "Gdy dusza opuszcza swą cielesną powłokę zauważasz, że śmierć i obsrane spodnie rzeczywiście idą w parze."
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Marcus Wijsheid
Liczba postów : 588
2023-05-01, 12:00
_________________ "Gdy dusza opuszcza swą cielesną powłokę zauważasz, że śmierć i obsrane spodnie rzeczywiście idą w parze."
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Marcus Wijsheid
2023-06-15, 22:01
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Marcus Wijsheid
2023-07-24, 18:23
milestone 500
Napisałeś 500 postów!
Yueying
Liczba postów : 1182
2023-08-25, 17:41
Wiadomość datowana na 14 kwietnia
Przegrzebałam archiwa, internet i nawet darknet. Przesyłam zbiór tego, co znalazłam: Informacje z naszych archiwów - nie mówią wprost o Novus Ordo, ale po przemyśleniu tematu doszłam do wniosku, że to ich działania.
Novus Ordo:
Pierwsze wzmianki o nich pochodzą z 1960 roku. Początkowo zostali uznani za niegroźną organizację sprzeciwiającą się nowemu porządkowi świata, stworzonego przez Radę. Pierwsze działania opierały się na bojkotowaniu tworzenia lokalnych struktur Rady, próbach zdyskredytowania Wilkołaków, zmniejszenia ich wartości na tle innych nadnaturalnych, poprzez odwoływanie się do dawnych waśni. Ugrupowanie w tamtych czasach było na tyle słabe, że walka z nimi ograniczyła się do tłumienia protestów, aresztowania “krzykaczy”. Ostatnich przedstawicieli, rzeczonych malkontentów udało się uciszyć dopiero w latach 80, po których wszelkie wieści o ugrupowaniu ucichło. Na początku 2023 roku, zaczęły napływać raporty o sabotowaniu dostaw krwi oraz mięsa, o pojedynczych incydentach, ataków na Wilkołaki, czy wampiry sympatyzujące w Wilkami.
Informacje z sieci - wygląda, jakby byli połączeni w jakiś sposób z kościołem (albo to jedynie zmyłka), wykorzystują teorie spiskowe ludzi i podpinają się pod Illuminati. Kawałek o kościele wrzucam na wszelki wypadek.
Novus Ordo Missae:
Pojęcie odnosi się do wprowadzenia nowego obrządku liturgicznego w Kościele katolickim, który obowiązuje od 1969. (odnośnik do strony)
Novus Ordo Seclorum:
Fraza widniejąca na odwrocie Wielkiej Pieczęci Stanów Zjednoczonych, zaprojektowanej po raz pierwszy w 1782, oraz od 1935 na odwrocie amerykańskiego banknotu jednodolarowego. Napis taki widnieje również na herbie Yale School of Management, szkoły biznesowej Uniwersytetu Yale. Wyrażenie to często jest błędnie tłumaczone jako „Nowy Porządek Świata” (wtedy łacińska wersja brzmiałaby novus ordo mundi). Fraza została zaczerpnięta z czwartej eklogi Wergiliusza, w której znajduje się następujący fragment (wersy 4–7)
Średniowieczni chrześcijanie odczytywali wiersz Wergiliusza jako proroctwo o przyjściu Chrystusa. Wiek Augusta, choć przedchrześcijański, był postrzegany jako złoty wiek przygotowujący świat na przyjście Chrystusa. Wielcy poeci tego wieku byli postrzegani jako źródło objawienia i światła dla przyszłych chrześcijańskich tajemnic[2]. Słowo saeclorum (saeculorum) nie oznacza, jak można by przypuszczać, sekularyzmu (czyli świeckości), ale jest formą słowa saeculum w dopełniaczu liczby mnogiej, oznaczającą w tym kontekście: generacji, stuleci lub wieków. Hasło to zostało zaproponowane przez Charlesa Thomsona (łacinnika), który był związany z projektowaniem Wielkiej Pieczęci Stanów Zjednoczonych, w znaczeniu „początek nowej amerykańskiej ery” (czyli po ogłoszeniu Deklaracji niepodległości Stanów Zjednoczonych (odnośnik do strony)
A tu zahaczamy o ludzkie teorie spiskowe
Novus Ordo Mundi:
Nowy porządek świata (łac. Novus Ordo Mundi, ang. New World Order, skrótowo: NPŚ, ang. NWO) – teoria spiskowa wykorzystywana do opisu rzekomych przyczyn istotnych zmian w polityce międzynarodowej, według której „zakonspirowana elita globalnej władzy” dąży do objęcia władzy nad światem poprzez autorytarny rząd światowy, który ma zastąpić suwerenne państwa. Teoria ta wykorzystuje jako pretekst: - program pokojowy prezydenta USA Thomasa Woodrowa Wilsona, znany jako Czternaście punktów Wilsona, ogłoszony w 1918 roku; - utworzenie Ligi Narodów i Organizacji Narodów Zjednoczonych; - zmianę układu sił politycznych na świecie (który ukształtował się jeszcze w latach 50. XX wieku), w wyniku rozpadu ZSRR i bloku wschodniego. Jednym z pretekstów stosowania tej teorii spiskowej po zakończeniu zimnej wojny było również określenie „nowy porządek świata” użyte przez Michaiła Gorbaczowa i George’a H.W. Busha oraz członków Klubu Bilderberg, Komisji Trójstronnej i Rady Stosunków Zagranicznych rządu USA, dla określenia zmian jakie nastąpiły wtedy na świecie. (link do strony)
To jest to, do czego może dotrzeć w zasadzie każdy. Ale przeszukałam także Darknet.
Czaty i spotkania:
Udało mi się natrafić na pierwsze strony, gdzie Grupa nawołuje do wznowienia działalności, pierwsze wiadomości na różnych czatach wskazują na wrzesień 2022, ale mocno wzmożona aktywność przypada na grudzień 2022. Wszystkie odwołania oraz linki przekierowywały do jednej strony, na której można było zgłosić chęć dołączenia do grupy. Po zgłoszeniu przychodzi dziwna wiadomość, w której zgłaszający się jest zapraszany na spotkanie. Każda wiadomość jest popisana YNO.
Czym jest Y nie mam pojęcia, ale NO brzmi jak Novus Ordo. Niestety po wysłaniu na miejsce familianta (nie tylko mojego) nikt się nie zjawił, pojawiłam się również sama na takim spotkaniu - nie było odzewu, a niedługo potem przyszła informacja, że spotkanie jest odwołane. Wygląda na to, że są już świadomi faktu, że ich szukamy. Znalazłam również odnośnik do innego czatu zalinkowanego pod nazwą "jesteś członkiem?". Jednak po kliknięciu na niego i tak nic nie wychodziło - po wpisaniu czegokolwiek albo nawet milczeniu po prostu osoba po drugiej stronie się rozłącza. Możliwe, że czekali na jakąś konkretną frazę, hasło albo nie wiadomo co jeszcze.
Wiadomość datowana na 17 kwietnia
Weszłam jeszcze raz na ten czat wykorzystując frazę, którą podał nam Marcus. Tu już pojawił się odzew, spytano o to, kto jest moim opiekunem. Próbowaliśmy z losowymi imionami albo brakiem odzewu - tak samo osobnik się rozłączył. Po kilku próbach ta znaleziona strona zniknęła, ale jedno jest pewne - domyślają się, że ich namierzamy.